Fudbaleri i afere silovanja: između mita i istine

Poznati fudbaleri i generalno većina sportista mogu da imaju sve, sve što požele i što se može kupiti. Mogu da imaju vile, kuće, stanove u delu sveta koji odaberu, najbolji auto, sat koji je specijalno za njih dizajniran i mnoge druge materijalne stvari.

Usudićemo se da kažemo da pokušavaju i često uspeju da imaju i gotovo svaku devojku koju požele. Ipak, ne mogu da imaju privatnost. Novinari i mediji ih prate na svakom koraku, snimaju svaki njihov potez, pa se čak gleda i šta lajkuju, objavljuju i komentarišu na društvenim mrežama.

Reći ćemo da uspeh ima svoju cenu i da fudbaleri moraju da se nose sa ozbiljnim posledicama svog nekada nedoličnog, neprimerenog ponašanja. Nekada moraju da se nose i sa lažnim optužbama. Možda čak i zanimljivije od samog fudbala su i njihove seks afere, koje su ih nekada skupo koštale, a vrlo često javnost nije dobila jasan odgovor o tome šta se zaista dogodilo i šta je istina. Podsetićemo se afera u kojima su glavni akteri jedni od najpoznatijih fudbalera današnjice.

Kristijano Ronaldo i nepoznata studentkinja

Afere nisu zaobišle i jednog od najboljih fudbalera današnjice. Kristijano Ronaldo imao je ozbiljne probleme nakon što ga je jedna nepoznata devojka optužila za silovanje. Naime, u pitanju je devojka koja se zove Ketrin Majorge i koja tvrdi da ju je pozanti fudbaler silovao još davne 2009. godine. Naime, ona je tada bila sa drugaricama u klubu i kako sama kaže Ronaldo joj je tražio broj. Nakon toga su se čuli i dogovorili da ona dođe u njegov apartman, u kojem je u tom trenutku odsedao. Ipak, stvari nisu bile baš tako idealne, kako tvrdi Ketrin i Ronaldo je bio navalentan i napadan, iako je ona izričito rekla da ne želi da ima seksualne odnose sa njim. Ipak, on je nije slušao, već ju je silovao.

Upravo to neprijatno iskustvo, ova nepoznata Amerikanka ispričala je, do detalja, za nemački Špigl. U toku cele te afere pojavile su se i glasine da joj je Ronaldo isplatio više od 300.000 dolara kako više ne bi spominjala ovaj slučaj, ali ona je svakako nastavila. Naravno da je Ronaldo rekao da se nikada nije dogodilo silovanje, već da je devojka pristala da imaju seksualne odnose. Ronaldu ništa nije išlo u prilog tih meseci kada se borio protiv optužbi i raznih drugih priča, koje su naravno novinari dodavali. Još je gore bilo kada se u priču uključio i haker Rui Pinto, koji je uspeo da koristeći razne špijunske programe pronađe dokumenta u vezi sa tim slučajem koje je posadovao samo Ronaldov advokat. On je malo nakon toga i uhapšen, a priča je dobila epilog. I kao što smo naravno i mogli da pretpostavimo Kristijano neće biti optužen za silovanje – najnovija je odluka suda, jer kako kažu ne postoje dokazi. Kome ćete verovati  – na vama je.

Neimar – seks afera, silovanje i snimci sa kamere

Najskuplji fudbaler sveta se takođe se suočio sa optužbama za silovanje. Manekenda Nažila Trinidad i brazilski fudbaler upoznali su se preko Instagrama i dogovorili su se da se vide. Bili su intimni u jednoj hotelskoj sobi i to je sve. To je Neimarova priča. Međutim, manekenka ima svoju verziju. Ona potvrđuje da joj je Neimar kupio kartu da dođe do Pariza gde se on nalazio, da je ona došla i da se on pojavio tek posle nekoliko časova, pijan i agresivan. Naravno tvrdi da ju je silovao. Nakon što je ona rešila da sa tom pričom izađe u javnost, Neimar je objavio njene gole fotografije, koje mu je ona slala, kao i njihovu prepisku. Nešto kasnije pojavio se i snimak iz hotelske sobe, na kojem se ovo dvoje ljubavnika svađa i na kojem se čuje kako prete jedno drugom. Inače, Nažila je ovaj snimak objavila, pa se može pretpostaviti da je ona koristila tu kameru ili možda čak i špijunsku opremu, za koju definitivno Neimar nije znao. Ipak, epilog ove priče je sličan – Neimar je oslobođen optužbi, jer ne postoje dokazi, a Nažila je optužena za ucenu, lažno svedočenje i prevaru. Takođe, pokrenut je postupak protiv nje.

Оставите одговор