Greške koje muškarci prave na traci za trčanje

Iako se čini da je traka za trčanje rezervisana uglavnom za žene i da uglavnom pripadnice lepšeg pola ovu fitnes spravu koriste, to ipak nije tako. Mnogi muškarci tokom svog treninga obavezno vežbaju i na traci. A najbolje je trake za trčanje koristiti kao rešenje za džoging u zatvorenom prostoru. Dovoljno je da pripremite omiljenu plejlistu i da se bacite na trčanje i eto kao da ste u obližnjem parku. Međutim, bez obzira da li ste iskusni u vežbanju ili ste početnici, napominjemo da je neophodno postići određenu formu na ispravan način kako bi se sagorelo mnogo kaloria i kako bi se postigla željena linija tela.

Fitnes instruktori tvrde da se muškarci često zanesu, pa su skloni greškama prilikom vežbanja, a posebno kada se odluče za trčanje na traci. A evo koje su najuobičajnije greške.

Trening bez zagrevanja

Koliko god da već trenirate, ipak bez zagrevanja nemojte započinjati trening. A zašto je telu potrebno zagrevanje pre treninga? Naime, da bi se telo pripremilo za trening na pravilan način i da bi se puls ubrzao, a disanje bilo ujednačeno, prvo pripremite mišiće za aktivnosti koje će uslediti.

Pre trčanja obavezno se zagrejte, a nakon završetka treninga šetajte makar pet minuta kako biste telo pripremili na normalni ritam.

Mnogi momci nemaju plan vežbanja!

Efikasan trening bez dobrog plana moguće je u retkim slučajevima. Zato pre treninga obavezno osmislite šta ćete raditi. Naime, prvo razmislite kada ćete početi sa trčanjem, zatim odredite koliko ćete dugo trčati, a tek onda odlučite koju formu želite da postignete. A pre nego što krenete sa treninzima, rasporedite svoje nedeljne aktivnosti tako da imate dovoljno vremena za redovne treninge, a onda isplanirajte koje ćete vežbe sve raditi. Tek kada ustanovite i redovne intervale koji treba da prođu između treninga, onda smo sigurni da ćete na treninzima biti efikasniji, a željeni rezultati će brže doći.

Trake za trčanje za efikasan trening!

Iako su mnogima trake za trčanje poslednja sprava na kojoj će vežbati, pojedini muškarci ovu vežbu obavezno uvrste u svoj plan vežbanja. Međutim, ima onih koji ih nepravilno koriste. Jeste da trake za trčanje poseduju ručke, ali izbegavajte da se za njih držite, jer one samo olakšavaju trening. Ako se pridržavate za ručke, rezultati će biti manje vidljivi, jer manje naprežete trbušne mišiće, a sebi činite medveđu uslugu.

Nemojte da trčite stalo istim tempom!

Ako još uvek niste navikli na fizičku aktivnost, onda trening započnite polako. Ništa vam ne znači da se odmah na početku preforsirate. Mnogi kada se u startu preforsiraju, više nikada ni ne pomisle na treninge. Sigurni smo da to ne želite, stoga kontrolisano povećavajte brzinu i intenzitet treninga. Tek kada vam tempo kojim vežbate postane lagan i kada se ne budite znojili, vreme je da povećate dužinu treninga i njegovu jačinu.

Fitnes instruktori tvrde da je najbolje menjati tempo na traci zatrčanje. Njihov savet je da se nekoliko minuta trži najbrže što se može, a onda nekoliko minuta treba hodati. Na ovaj način i um i telo će biti prisutni, a vežbanje će biti delotvorno i postići ćete željene rezultate.

Оставите одговор