Plaže na zapadu Kefalonije omiljeni izbor fudbalera

Kefalonia Mirtos Beach

Kefalonija postaje sve popularnija destinacija za letovanje među mladima, pogotovu među mladima koji se bave sportom i to fudbalom.

Kako među porodicama zbog svojih fenomenalnih i lako pristupnih plaža, sa žućkastim peskom koji ide do duboko u Jonsko more, čineći plaže laganim za trčanje i kondicione pripreme.

Neke plaže su pliće i imaju postepeni ulaz u more, dok su neke plaže dublje i savršene za plivače. Bilo kako bilo, plaže na zapadnoj strani Kefalonije su dovoljan povod da odlučite da je Kefalonija autobusom za leto idealan aranžman za vas.

Ne samo što je Kefalonija najveće ostrvo u Jonskom moru i predstavlja pravu oazu fascinantne prirode, kulturno – istorijskih znamenitosti i sadržaja za idealan odmor, ona je i dom za neke od najlepših plaža na Jonskom ostrvu. Ovo su neke plaže na zapadnoj obali Kefalonije koje će zadovoljiti potrebe najrazličitijih vrsta turista! Počnimo od potreba mladih!

Makris Gialos i Platis Giaols ideal mladih

Ove dve plaže koje se nalaze nedaleko od glavnog grada Argostolija na Kefaloniji, zapljuskuje predivno čisto Jonsko more. Obe plaže su peščanog karaktera, pozamašnih površina, organizovanih na takav način da mogu biti dobre za sve uzraste. Ipak, najviše ih posećuju mladi željni zabave.

Razlog za ovo je uređenost i sadržaj na plažama koje prosto pozivaju na aktivnost, užurbani odmor i provod, pa čak i na plaži. Za to su se postarali brojni barovi i kafići u zaleđu ovih plaža. Pored ležaljki i suncobrana koji su podrazumevani, možete se skloniti i u hlad barova na plaži kao i zelenila koje doseže sve do samog peska i gotovo ulaska u vodu. Ono što je karakteristično za obe plaže, jeste mogućnost da isprobate brojne sportske aktivnosti na plaži. Između ostalih, tu su i odbojka na pesku, zatim odbojka u moru koju garantuje relativna plitkost same plaže. Makris Gialos plaža je posebno poznata po svom postepenom porastu dubine, gde je plićak posebno izražen pa je baš ona idealna za odbojku u vodi.

Platis Gialos
Platis Gialos

Ovo su idealni uslovi za sve mlade željne provoda, pošto se kad je potrebno mogu skloniti u hlad, osvežiti nekim ukusnim koktelom ili osvežavajućim sokom, te se opet vratiti na plivanje, vaterpolo i odbojku. Zato su ove dve plaže nezaobilazne stanice za svako party letovanje koje organizuju agencije za mlade poput Balkan Fun-a.

Obe plaže se nalaze na samom ulasku u najveći zaliv na Kefaloniji i svega prelaskom preko brdašceta su udaljene od letovališta Lasi, kao i glavnog grada Argostolija.

Myrtos beach za zaljubljenike u prirodu

Ako biste se uputili severno, značajno severnije u odnosu na ovaj zaliv i prethodno pomenute plaže i glavni grad, stigli biste na verovatno najpoznatiju uvalicu na krajnjem zapadu obale Kefalonije. Prirodna oaza, izolovana od oka mnogih posmatrača, oivičena visokom brdima preko kojih nije tako jednostavno stići, plaža Myrtos beach je ideal zaljubljenika u prirodu i onih koji vole da uživaju u njenoj izvornoj lepoti.

Mirtos beach je dugo bila utočište za nudiste širom Grčke, Evrope i sveta, da bi postepeno, lepota ove plaže bila previpe privlačna svim kategorijama kupača, te su „obučeni“ kupači postepeno potisnuli nudiste.

Kefalonia Mirtos Beach
Kefalonia Mirtos Beach

Danas se do ovog rajskog utočišta najčešće dolazi brodićima i izletima koji vas vode na kruziranje oko Kefalonije tj. do onih plaža koje su teže dostupne samostalnim prevozom ili organizacijom.

Sitan beli šljunak, koji se ponegde smenjuje i sa peskom pravi nestvarno svetlu boju dna Jonskog mora, koje je ovde ipak dublje nego na pomenutim plažama. Zato budite spremni da „zaplivate i rukom potegnete“. Ipak, lepota ove plaže gotovo da se ne može meriti ni sa jednom drugom koju ste do sada posetili. Nije ni čudo zašto je ova plaža jedna od najslikanijih u celokupnoj grčkoj.

Xi Beach (Orange beach) za zaljubljene

Xi beach ili kako je mnogi nazivaju „Narandžasta plaža“ je upravo to što joj ime kaže. Okej, Xi ime je dobila po obliku uvale koju pravi, ali naradnžasti karakter potiče od prepoznatljive boje crvene šljake koja je sastavni deo peska na ovoj plaži. Sunce koje obasjava plažu u kombinaciji sa šljakom pravi najsavršeniju boju i najromantičnije zalaske koje ste mogli da zamislite.

Makris Gialos
Makris Gialos

Ova plaža pomalo podseća na plaže sa severa Evrope zahvaljujući krečnjačkom zaleđu i simpatinim merdevinama preko kojih je moguće spustiti se do peska. Takođe i prisustvo kafića i građevina na tim uzvišenim delovima asocira na neke od plaža širom Evrope. Ne baš karakterističnim za Grčku.

Upravo tu leži značaj i lepota Kefalonije koja nudi toliko toga interesantnog. Za svakoga ponešto, ni za koga ništa! Ako odlučite da provedete svoj letnji odmor na Kefaloniji, obavezno pišite kakvi su Vaši utisci o ovim plažama! Srećan put.

Оставите одговор