Brze noge i brži točkovi – fudbaleri i njihovi sportski automobili

Brzi automobili i sportisti idu kao saliveni jedno uz drugo. Moćne mašine pune snage koje pale asfalt velikim brzinama odražavaju ponašanje sportista, moćnih ljudi punih snage koji pale masu na sportskim terenima. Tako i fudbaleri, kao jedni od najplaćenijih sportista mogu da se pohvale ozbiljnim automobilima sa visokom cenom i velikim brojem konjskih snaga. Pogledajte neke od sportskih automobila najpoznatijih fudbalera kao i to šta voze domaći fudbaleri. Oduševićete se voznim parkom fudbalera, garantujemo.

Šta voze najpoznatiji svetski fudbaleri?

Evo šta to voze svetski poznati fudbaleri, a verujte da su u pitanju poznate marke i sportski automobili od više stotina hiljada evra. Uživajte.

Lamborghini Aventador

Italijanski lepotan predstavljen je 2011. godine kao zamena za legendarni Murcielago, i reklamiran kao novi superautomobil italijanskog proizvođača. Njegov dizajn inspirisan je mešavinom Reventona iz ograničene serije i Estoque koncept automobila.

lamborghini aventador
Lamborghini aventador

Zver u prtljažniku je V-12 motor koji ne izbacuje manje od 690 konjskih snaga. Maksimalna brzina iznosi 350 km/h. Među vlasnicima ovog automobila nalaze se i: Serhio Aguero, Sali Muntari i Stiven Flečer. Procenjena vrednost je viša 300.000 evra.

Ferrari F12 Berlineta

Iako košta više nego stan u centru Beograda, pesma koju izlazi na kraju ausuha ovog modela je raj za uši. F12 Berlinetta je sve što možeš da poželiš od italijanskog superautomobila.

Ferrari Berlineta
Ferrari Berlineta

Snaga dolazi iz 6.3 – litarski V – 12 motora koji u sebi tami 730 konja, uparenog sa sedmosteponom transmisijom sa dvostrukim automatskim kvačilom sa pogonom na zadnjim točkovima. Međutiim, tolika moć ne utiče na udobnost ovog modela, što ga čini pravim automobilom za dnevnu vožnju (ako ne uračunamo potrošnju naravno). Ovaj automobil je ljubimac Lukasa Podolskog i nestašnog Maria Balotelija.

Jaguar XKR kabriolet

Jaguar XKR je neverovatno brz grand turizmo model, a zahvaljujući sklopivom električnom krovu, vozač može da upija sunčeve zrake i još više uživa u zvuku njegovog neverovatnog motora. Snagu isporučuje 5 – litarski  V8 motor sa turbo punjačem koji izbacuje 503 konjske snage i dostiže 100 km/h za 4.8 sekundi.

Jaguar XKR kabriolet
Jaguar XKR kabriolet

Vlasnik ovog sportskog automobila engleskog proizvođača je legenda Liverpula Stiven Džerard. Sigurno će imati više prilike da uživa tokom vožnje u sunčanoj Kaliforniji nego u kišnoj Engleskoj.

BMW i8

Dosta aluminijuma i ugljeničnih vlakana su glavni sastojci i8 modela. Njegov revolucionarni hibridni motor sa 357 KS omogućava mu da dostigne brzinu od 100 km/h za 4.3 sekunde. Dizajniran kao da je ispao iz nekog sci – fi filma.

BMW i8
BMW i8

Dospeo je nedavno u žižu javnosti kada je vlasnik novog šampiona premijer lige, Lestera, svakom od svojih 30 igrača, bez obzira da li su igrali uopšte ili ne pokloni po jedan BMW i8.

Srpski fudbaleri i njihovi sportski automobili

Naši najpoznatiji fudbaleri ne zaostaju za svojim kolegama. Pa zato nemojte očekivati da će se kod domaćih fudbalera voziti stari polovni automobili za otkup i krntije. Okej možda kod nekih domaćih fudbalera u klubovima iz Srbije, ali drugi, takođe poznati srpski fudbaleri voze skupocene modele koji koštaju par stotina hiljada evra.

Bentli Continental GT V8

Kao miljenik repera, milionera i milijardera, Continental ima nešto za svakoga sa Louis Vuitton torbicama punim novca. U verziji kao kupe sa četiri sedišta ili kao kabriolet, u ponudi je više motora: Postoje opcije sa 500, 521 i 582 KS; svi imaju osmo stepeni automatski menjač i pogon na svim točkovima.

Bentley Continental GT V8
Bentley Continental GT V8

Fudbaler koji može da se pohvali ovim lepotanom u svojoj garaži je Aleksandar Kolarov, kao i super Mario.

Ferrari 458

Još jedan italijanski lepotan, ne postoji mnogo automobila koji mogu da se porede sa 458 Italia i njegovom kabriolet verzijom, 458 Spider. Pokreće ga V8 motor sa 562 KS – hp uparen sa dvostrukim kvačilom i  sedmostepnom transmijiom i suspenzijom po ugledu na Formulu F1.

Ferrari 458 Spider
Ferrari 458 Spider

Crveni primerak ovog modela vlasništvo je fudbalera Torina Adema Ljajića.

Mercedes-Benz S63 AMG Coupe

Ogromni prednji usisnici, veliki točkovi i 2 para izduvnih cevi nagoveštavaju moć ovog modela. S63 ima tvin-turbo V-8 sa pogonom na svim točkovima. Kabina odiše luksuzom,  preplavljena kožom, ugljeničnim vlaknima, i svim ukrasima modernog Mercedes. Ova skupocena mečka od 250.000 evra može biti viđena kod igrača Partizana Valerija Božinova.

Mercedes-Benz S 63 AMG
Mercedes-Benz S 63 AMG

E zato mladi fudbaleri, ako biste da vozite neki od ovih automobiličića, pravac napolje na trčanje i šutiranje lopte. Isplati se. Ooo itekako.

Оставите одговор