Gde se provode srpski fudbaleri u Beogradu

Fudbalska lopta, slika: https://www.pexels.com

Pitanje da li kafane i fudbal idu zajedno ostavićemo bez odgovora. Ono što je sigurno je da naši fudbaleri itekako vole provod, izlaske, kafane, splavove i klubove. Neretko osvanu njihove slike iz noćnog provoda u novinama, kao još jedan čvrst dokaz toga.

Ukoliko vas zanima koja su to mesta u Beogradu na kojima se naši fudbaleri provode, bacite pogled na sledeću listu. Diskutabilno je koliko kafanski život i zdrav život jednog sportiste mogu da idu zajedno, ali nije diskutabilno da se fudbaleri odlično provode u svojim vrlo čestim i burnim izlascima.

 

Provodi fudbalske reprezentacije

Prošle godine, pred vrlo bitnom utakmicom sa Češkom, momci iz naše fudbalske reprezentacije obilazili su beogradske kafane. To se javnosti nikako nije dopalo i izazvalo je pravu medijsku pompu, posebno nakon što smo od Češke ubedljivo izgubili.

Slična situacija sa momcima iz reprezentacije dogodila se 2012. godine kada ih je švajcarska policija rano ujutru „isterala“ iz diskoteke „Karpe dijem“ u Sent Galenu, na kojoj je nastupala Ceca Ražnatović. Naime, tada su proslavljali pobedu nad Čileom. Međutim, lumpovanje policajci nisu mogli da zaustave jer su oni prešli u drugi noćni klub nakon ovog incidenta. Paparaci su uspeli da naprave fotografije provoda naših fudbalera pre utakmice sa Nemačkom na Mundijalu u Južnoj Africi.

 

Gde izlaze fudbaleri u Beogradu?

Milan Purović, crnogorski fudbaler, prilikom skorog boravka u Beogradu izašao je sa društvom u kafanu „Kod Glumca“, gde su uživali u atmosferi i muzici. U ovu kafanu su dolazili i fudbaleri Partizana. U jednoj beogradskoj kafani okupili su se i igrači „Crvene zvezde“ ove godine, kada su slavili titulu. Inače, fudbaleri „Zvezde“ vole restoran „Stara trešnja“ gde umeju do duboko u noć da slave pobede, uz trubače, pesmu i igru. U prestoničkoj kafani „Stara pesma“ viđeni su fudbaleri Ivan Perišić i njegov prijatelj, takođe fudbaler, Mateo Kovačić. Ovi reprezentativci Hrvatske ovde su se opustili uz narodnu muziku, ali je zanimljivo da nisu uopšte konzumirali alkohol.

Kako je bilo nekada?

Fudbalski boemi, Tirke i Moša, voleli su kafanu koja se nalazila u srcu starog Beograda, sa interesantnim nazivom „Sablja dimiskija“. Tu su se provodile legende srpskog fudbala, Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić Tirke.

Priča se da su se u ovoj kafani, zajedno sa istaknutim pesnicima i političarima, Tirke i Moša kartali, delili ideje o razvoju srpskog fudbala, ali i upoznavali dame i uživali u kvalitetnoj hrani i piću. Njima kafana nije smetala da ostvare uspeh na Svetskom prvenstvu u Montevideu. Možda bi naši moderni fudbaleri mogli da se ugledaju na njih. Inače, 1911. godine u beogradskoj kafani „Ženeva“, koja se nalazila u blizini današnjeg Pravnog fakulteta, osnovan je BSK – legendarni beogradski fudbalski klub.

Оставите одговор