Espresso kafa i mršavljenje – trik koji sportisti krišom koriste

Ako tražite način da brže mršavite, aparat za espresso kafu može biti vaš saveznik ka tom cilju. Kofein se nalazi u mnogim pićima, jelima, ali ako volite kafu imate preduslove da efikasno podstaknete organizam da brže sagori masne naslage.

Jednostavna rešenja ne postoje, ako se traži put ka zdravom gubitku kilograma onda se on mora temeljiti na zdravoj ishrani i povećanoj fizičkoj aktivnosti, a kafa je tu da na nekoliko načina samo pripomogne da se kilogrami tope.

 

Espresso aparat-  recept za uživanje u kafi i zdravo mršavljenje

Kofein se nalazi u raznim vrstama kafe, ali aparat za espresso jedini može da pruži tačno doziranu svaku šoljicu, različite jačine i različitih ukusa tako da se postiže jako dobar efekat i blagotvorno dejstvo na organizam.

U malim količinama kofein nije štetan i pomaže, ali ako se unose velike količine onda kafa može da utiče loše na centralni nervni sistem, srce i krvne sudove, a da od mršavljenja ništa na kraju i ne bude. Jednostavno, organizam gubi vitamine, slabi i gubi energiju uprkos većoj količini unete kafe.

Iskoristiteespresso aparat kafu i kombinujte kafu tako da ne bude uvek jaka ako je od poslednjeg obroka prošlo previše, izaberite kafu manjeg inteziteta onda kada želite da uživate u ukusu bez propratnih efekata. 

Ako vas čeka trening, a osećate da nemate energije, popijte espresso koji je jači i za kratko vreme osetite veći motiv da pristupite vežbanju, ali i veću izdržljivost tokom treninga.

U svakom slučaju nekoliko šoljica neće naštetiti ako se pravilno doziraju, ne ispijaju na prazan želudac i ne koriste kao jedini izvor energije tokom dana.

 

Kako kafa podstiče mršavljenje?

Kofein iz kafe direktno i indirektno pomaže mršavljenju. Oni koji kafu ne vole piju energetska pića ili unose namernice bogate ovim jedinjenjem, ali se kofein koriste kao biljni stimulans za mršavljenje.

Nakon unosa kafe sa kofeinom dolazi do reakcije na ćelijskom nivou pa se ubrzava metabolizam i sagorevanje masnih naslaga. Zapravo, kofein ima taj efekat da najpre topi masne naslage sa stomaka i izbacuje višak vode iz organizma jer je i prirodan dijuretik. Zbog toga je važno unositi dovoljne količine tečnosti tokom dana, ali piti vodu i uz kafu jer je tako prijatnija organima za varenje.

I dok je potrebno 30 minuta da srce i krvni sudovi odreaguju i ta reakcija traje nekoliko sati, kafa mnogo brže povećava budnost, oštrinu, koncentraciju i nivo energije nakon svake šoljice. 

Uz espresso aparat se kupuju i kapsule pa je dobro da se izaberu različiti ukusi vrste pa da one sa najviše kofeina budu popijene pre treninga, najranije sat vremena. Ovo 

Оставите одговор