Lokacije za odmor i uživanje koje su aktuelne tokom cele godine 

Naša zemlja prepuna je atraktivnih destinacija koje privlače veliki broj turista tokom cele godine, a većina lokacija je zbog svoje pristupačnosti idealna i za organizaciju vikend odmora.  Brz tempo života i svakodnevne obaveze uticale su na stvaranje potrebe za boravkom u prirodnom i planinskom okruženju, pa je tako sve veći broj onih koji praktikuju aktivan vid odmora. 

Planinarenje, rafting, poseta banjama i etno-selima samo su neki od popularnih načina na koji turisti provode svoje slobodno vreme, a Srbija nudi bogat program i pregršt različitih destinacija za svačiji ukus i džep. 

Bez obzira da li putujete sa porodicom, prijateljima ili samostalno, sasvim smo sigurni da ćete pronaći najbolju ponudu za vas i uživati u otkrivanju čari Srbije. 

Uvek atraktivna Tara

Jedna od najpopularnijih planina u našoj zemlji odiše posebnom atmosferom i uprkos velikoj posećenosti tokom cele godine, uspela da je očuva svoju autentičnost i divlju lepotu. Tara nudi mnoštvo različitih aktivnosti, zato je pogodna kako za one koji žele da iskuse avanturu i adrenalin, tako i za one koji samo žele da uživaju u miru i tišini prirodnih predela. Rafting na Tari jedna je od popularnijih aktivnosti ovog predela, a ukoliko posetite ovaj nacionalni park, ne smete propustiti posmatranje mrkih medveda, kupanje u Zaovinskom jezeru ili krstarenje impresivnim kanjonom Drine. Šetnja do čuvenih vidikovaca Banjska stena, Osluš i Senič ostaviće vas bez daha, a sa mnoštvom nezaboravnih uspomena koje ćete odande poneti. 

Raj za porodični odmor

Najpoznatija planina zapadne Srbije i nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje prirode, pogotovo za porodice sa decom, svake godine broji veliki broj posetilaca. Tokom zime predstavlja primamljivu lokaciju zbog besprekorno uređenih skijaških staza, a leti mami turiste svojim prostranim i zelenim pašnjacima, kao i posebno čistim vazduhom po čemu je nadaleko poznat.

Ukoliko planirate da posetite prekrasni Zlatibor, smeštaj koji je u ponudi zadovoljiće sve tipove turista, pa ćete tako moći da birate između klasičnih hotela, pa do autentičnih planinskih kuća i gostoprimljivih domaćina. Ono po čemu je ova planina poznata je etno selo Sirogojno, gde ćete se upoznati sa tradicionalnim seoskim kućama i biti u prilici da probate domaći kajmak, pršutu i nezaobilaznu komplet lepinju. 

Prolom banja i spa reset

Ova banja na jugu Srbije predstavlja vodeću destinaciju kada je u pitanju banjski turizam naše zemlje, a široj javnosti je poznata po istoimenoj izvorskoj vodi koja se godinama flašira i važi za jednu od najkvalitetnijih. Prolom banja se nalazi na obroncima planine Radan, a nadmorska visina na kojoj se nalazi proteže se od 550 do 668 metara nadmorske visine, što je čini jednom od najviših banja naše zemlje. Simbol ovog područja je i atrakcija Đavolja varoš, zato ne propustite da posetite ovaj atraktivni reljefni spomenik i uživate u ovom srpskom čudu prirode. Boravak u Prolom banji regenerisaće vaše telo i um, a lepote prirodnog okruženja upotpuniti vaš savršen odmor. 

Stara planina za ljubitelje divljine

Ovaj specifičan planinski predeo prostire se osim na području naše zemlje, i na susednu Bugarsku. Udaljena je od Pirota oko 50 km i predstavlja predeo neverovatne prirodne lepote, a zbog svojih specifičnosti privlači veliki broj turista tokom cele godine. Međutim, i dalje važi za planinu gde vam je zagarantovan mir i gde možete zaista osetiti snagu divlje prirode.

Stara planina je poznata po svojim mnogobrojnim vodopadima kojih ima preko 40, a na njenom području se nalazi i najviši vrh naše zemlje – Midžor (2169 mnv). Zimi privlači ljubitelje adrenalinskih sportova, a tokom letnje sezone posetioci obožavaju da se rashlade u atraktivnim brzacima. Ono što će vas posebno oduševiti jeste gostoprimstvo domaćina i ukusni specijaliteti koje spremaju sa puno ljubavi i pažnje. 

Uspeli smo da vam otkrijemo delić bogate turističke ponude naše zemlje i zagolicamo maštu da se upustite u istraživanje i organizujete odmor za pamćenje. Nestvarni predeli, ukusna hrana, srdačni domaćini pružiće vam nesvakidašnje iskustvo i stvoriti uspomene za pamćenje. Iskoristite sve potencijale našeg bogatog područja i pronađite avanturu po vašoj meri!

Оставите одговор