Mogućnost brze video analiteke čak i na fudbalskim utakmicama

Video analitika na utakmicama

Za sve koji se zalažu za što bezbednije stanje na tribinama tokom utakmica evo nečeg što može da bude neverovatno korisno.

Inovativni projekat pod nazivom Tehnologija analitike video zapisa kompanije Avigilon (Avigilon Appearance Search Video Analytics) dobitnik je nagrade Benchmark Innovation Awards za 2017. godinu.

Benchmark Innovation Awards je godišnja izložba koja prepoznaje i nagrađuje inovativna rešenja i ideje u poslovima bezbednosti.

U kategoriji inteligentnih sistema ubedljivu pobedu odnela je firma Avigilon sa svojom najnovijom tehnologijom kad je u pitanju video analitika: Appearance Search.

To je sofisticirani uređaj koji koristi tehnologiju veštačke inteligencije (AI) i dubokog učenja. U praksi to znači da softver sa lakoćom razvrstava video snimke pa korisnic mogu brzo i lako pronaći određenu osobu ili vozilo koje ih zanima – istovremeno na svim kamerama koje su u mreži.

Tako se u kritičnim istraživanjima uz nevelik napor može dobiti na vremenu jer mašina inteligentno analizira velike količine video podataka u nekoliko sekundi.

“Zaposleni u Avigilonu  predano rade na razvoju ideja i usavršavanju tehnologije dubinskog učenja zasnovanog na AI tehnologiji. Čast nam je  što je projekat Avigilon Appearance Search dobio ovu nagradu. Što se nas tiče mi nastavljamo da radimo na novim tehnologijama analize video zapisa jer želimo da menjamo navike korisnika koji koriste sisteme obezbeđenja i nadzora”,

ističe dr. Mahesh Saptharishi, tehnološki direktor Avigilona.

Pronađite odmah ono što tražite

Avigilon Appearance Search tehnologija pretraživanja korisnicima omogućuje brzo pronalaženje određene osobe ili vozila u mrežnom sistemu u realnom vremenu. To dramatično skraćuje vreme odgovora na incident i operaterima omogućuje istraživanje i uvid u pregršt video snimaka/dokaza kojima mogu dokazati pojavu neke aktivnosti u oblasti koja se nadzire.

Brzo i lako organizujte i razvrstajte video snimke čija dužina može da se meri satima

Mogućnosti brzog pretraživanja operaterima omogućuje da skeniraju zaista ogroman broj snimljenih zapisa, istovremeno grupišući video datoteke kako bi pratili trasu nekog vozila ili osobe, identifikovali prethodne i poslednje poznate lokacije ili pomogli u istraživanjima bilo koje vrste gde je potreban dokaz u realnom vremenu.

Od kamere do softvera, sve što vam treba na jednom mestu

Tehnologija Avigilon Appearance Search  koristi Avigilon kamere za analizu video zapisa za generisanje, snimanje i klasifikaciju video podataka za sva važna pretraživanja. Integracija sa ACC softverom pruža napredne mogućnosti pretraživanja video snimaka u cilju poboljšanja korisničkog iskustva.

Оставите одговор