Važnost isticanja zastave Srbije na sportskim dogadjajima

Zastava je jedan od simbola države, zastava Srbije je najčešće isticani simbol koji naš narod zna da ponese u teškim, ali i pobedonosnim momentima, bilo da je reč o velikim istorijskim pobedama ili pobedama na sportskim borilištima. Zastavi Srbije posvećen je poseban dan, 15. septembar, na koji se svake godine obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na ovaj dan se širom Srbije u svim gradovima, vijori zastava Srbije, na raznim institucijama, gradjevinama od istorijskog značaja, ali se vidi i na terasama, kapijama i kućama naših gradjana. Zbog toga je mnoge ovih dana zaintrigiralo pitanje: Gde kupiti zastavu Srbije? Ako znamo koliko je za srpski narod značajna zastava Srbije, prodaja pred veliki sportski događaj, vrlo je dobro organizovana lako dostupna svakom. Samo treba voditi računa o tome da pored državne postoji i narodna zastava Srbije prodaja ove zastave je vrlo rasprostranjena, zato što se najčešće ona ističe u raznim prilikama, na velike državne praznike, ali i kad ispraćamo heroje i dočekujemo pobednike.

Zastava Srbije – simbol nacionalnog ponosa

Zastavu Srbije ističemo kad želimo da pokažemo da pripadamo ovom herojskom narodu koji je vekovima išao u bitke pod zastavom kao simbolom. U našoj isporiji se pamti da je kralj Petar I, godine 1911. uručio 51 pukovsku zastavu Srbije svojoj vojsci i da ni jedna nije bila zarobljena tokom Prvog svetskog rata, a to je presedan u modernom ratovanju, barjaktari su ginuli, ali su novi preuzimali barjak i nosili ga u pobedu i proboj Solunskog fronta. Srpska trobojka je bila opomena da je zastava Srbije važnija od života. U slavu tih heroja našeg naroda i ovih današnjih koji se ne bore na Solunskom frontu, ali se bore na različitim društvenim, kulturnim i sportskim frontovima, naši gradjani ponosno nose zastavu Srbije na ispraćaju i dočeku ovih današnjih heroja. Brojnost naših zastava na značajnim sportskim dogadjajima pokazuje da nas ima svuda po ovom svetu, da smo uvek uz naše sportiste, da su oni naš nacionalni ponos, a da se svi, ispod zastave Srbije, spajamo u jedan veliki kolektiv koji ume da pokaže koliko je ponosan i odan Srbiji i svim njenim gradjanima, gde god oni bili.

Dobro organizovana prodaja zastava Srbije

Nekada je bilo veoma teško, prosto nemoguće, nabaviti zastavu Srbije, medjutim, danas to nije slučaj zahvaljujući specijalizovanim firmama koje se bave proizvodnjom zastava i njihovom prodajom u internet prodavnicama, pa je vrlo jednostavno, u samo nekoliko koraka, doći do zastave Srbije. Mnogi od nas jedva čekaju predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru, mnogi će biti na tribinama uz fudbalere, a veći broj kod kuće uz male ekrane. Kako god, zastava Srbije sigurno neće izostati kao znak odanosti Fudbalskoj reprezentaciji Srbije, vijoriće se zastava Srbije i na tribinama u Kataru, ali i na ulicama, sa balkona i terasa u svim gradovima širom Srbije. Kako bi spremni dočekali prvenstvo, prodaja zastava Srbije je sada svima dostupna i na usluzu, samo potražite internet prodavnicu i biće očas u Vašim rukama.

Оставите одговор