Kupite kvalitetan nosač za bicikle i priuštite sebi nezaboravne sportske avanture

Mnogi ljudi su ljubitelji aktivnog odmora i ne vole da se preterano izležavaju na plaži. Zbog toga biraju destinacije koje će im omogućiti da, osim što će uživati na moru ili jezeru, obiđu što više prirode i čak da vide neke divlje predele. Ovakva putovanja se uvek mogu realizovati i velika prednost je u tome što za odlazak u prirodu ili na neko lepo jezero nema potrebe da putujete dugo, već možete odvojiti jedan vikend i posetiti neku od destinacija u Srbiji.

Najbolji način da vidite što više divljih prizora oblasti koje posećujete je ako ih razgledate na biciklu. Kolima nećete moći da pristupite svim prirodnim lepotama, a tokom šetnje sigurno nećete moći da pređete broj kilometara kao vozeći biciklu. Zbog toga, ako volite aktivni odmor i da pobegnete od gradske gužve makar jednom mesečno, morate imati dobar nosač za bicikle kako bi Vam transport bio mnogo lakši.

Ukoliko nemate nosač za bicikle teško ćete moći da je u običnom automobilu prevezete celu, već ćete najverovatnije morati da skinete prednji točak. I tada će Vam bicikla zauzeti najveći deo prostora u kolima, pa nećete moći da spakujete sve svari, a problem će biti još veći ukoliko putujete sa više putnika. Zbog toga je nosač za bicikle najpraktičnije rešenje za transport i lakše putovanje.

Kakav nosač za bicikle da odaberem?

Psotoji više faktora koje morate uzeti u obzir kada birate nosač za bicikle. Prvi je visina Vašeg automobila, to da li imate kuku za vuču na kolima, da li će Vam biti potrebno da u toku putovanja otvarate gepek, da li imate rezervni točak na petim vratima… U zavisnosti od svega toga ćete odabrati nosač koji ćete lako montirati na svoj auto u kojim ćete biti zadovoljni.

Iskusniji biciklisti kažu da kada kupujete nosač za bicikle ne bi trebalo da štedite jer se na tom primeru potvrđuje staro pravilo da je skuplje uglavnom i kvalitetnije.

Krovni nosač za bicikle 

Kada je nosač koji se montira na krov u pitanju imajte na umu da njega nećete moći da koristite na svim automobilima. Na visokim kolima poput terenaca montaža samog nosača neće biti problem, ali ćete se kasnije, ako niste baš fizički spretni i visoki, namučiti da montirate biciklu. S druge strane, ovakav nosač je praktičan zbog toga što ćete na njemu moći da, pored bicikli, prevozite i kofere i skije.

Nosač za bicikle za peta vrata

Nosač za bicikle koji se montira na vrata od gepeka se najčešće može videti na našim putevima. Velika prednost ovog nosača je što se na njemu može prevoziti više bicikala odjednom. Mana mu je to što se će blokirati vrata od gepeka pa nećete moći da ga otvarate kada putujete. 

Nosač koji se montira na kuku

Uslov da kupite nosač za bicikle koji se montira na kuku je da imate kuku na automobilu. U suprotnom ćete morati da kupujete kuku, da platite majstora da je ugradi, pa da je atestirate, i na kraju će Vas sve koštati tri puta više nego da ste odabrali neki drugi nosač. Prednost je što ćete moći da prevozite mnogo bicikli na njemu i što ne može doći do oštećenja automobila prilikom transporta.

Pored ove tri vrste nosača najnoviji model je nosač za bicikle koji se montira na rezervni točak. Ovo je izuzetno praktično rešenje ako imate terenski automobil.

Оставите одговор